de Kagerplassen

 

Monumentale molens, eilandjes, dotterbloemen en heel veel water. De Kagerplassen zijn méér dan een paradijs voor zeilers. Rondom de Kagerplassen kan er heerlijk gewandeld en gefietst worden. Prachtige routes brengen je langs de mooiste plekken en dorpen. En met de pont kunt u het idyllische Kaageiland bezoeken waar leuke restaurants en terrassen zijn om te rusten en te genieten van het vertier op het water.

Op mooie zomerdagen zijn de Kagerplassen niet blauw maar wit. Zo veel zeilbootjes kriskrassen dan langs elkaar heen, van de ene oever naar de andere en weer terug. Maar de Kagerplassen, gelegen in Zuid-Holland vlakbij Sassenheim, zijn meer dan blauw of wit. Ze zijn ook groen. Midden in de plassen liggen een aantal eilanden. Twee daarvan, de Lakerpolder en de Kogjespolder, zijn bij Staatsbosbeheer in beheer.

In het voorjaar kleuren de eilanden geel van de dotterbloemen; de bruine kiekendief nestelt graag in het riet aan de randen. Twee monumentale molens zorgen ervoor dat de eilanden droog blijven. Wie een bootje tot zijn beschikking heeft, kan makkelijk aanleggen aan de Lakerpolder om te wandelen over de dijk. Met zicht op die kleurrijke Kagerplassen.Previous

Vind hier de mooiste fietsroutes in het gebied van de Kaag & Braassem:
https://www.rondomkaagenbraassem.nl/zien-en-doen/routes/zoek/fietsen