FAQ

Informatie en Veelgestelde vragen

Online boeken zorgt ervoor dat u zeker bent van een goede fiets tijdens u verblijf. Het voorkomt wachttijden bij het ophalen omdat wij al uw gegevens al in het systeem hebben staan en u direct de fietsen kunnen meegeven.

 • De huurperiode is van 09.00 uur tot 18.00 uur.
 • Legitimatie verplicht.
 • Wij zijn gerechtigd om een borg te vragen.
 • U wordt geacht de fiets in goede staat te hebben ontvangen.
 • De huurder zal zorgvuldig omgaan met het gehuurde.
 • De fiets moet altijd en (met bijgeleverde ketting) op slot gezet worden.
 • Het is verboden met de fiets op het strand te komen.
 • Maximaal één persoon per fiets of twee op een tandem. Kinderen voor- of achterop in een kinderzitje.
 • De huurder is aansprakelijk voor schade aan het gehuurde.
 • De huurder is zelf wettelijk aansprakelijk voor de schade aan derden toegebracht.
 • Bij verlies van de fietssleutel zal € 10.00 in rekening worden gebracht.
 • Gereserveerde fietsen staan tot 11.00 uur voor u klaar, tenzij er vooruit betaald is.
 • Bij te late inlevering zich wij gerechtigd een extra volle daghuur in rekening brengen.
 • Bij diefstal wordt de dagwaarde in rekening gebracht, de huurprijs niet inbegrepen.
 • Bij voortijdige terugbezorging blijft de volle huur gelden.
 • Het gebruik van de fiets is op eigen risico.
 • U wordt geacht bekend te zijn met de uitgebreide huurvoorwaarden. Zie onze website.

Annuleren

U kunt bij ons een Verhuurgarantie afsluiten die recht geeft op 100% restitutie tot 1 week voor aanvang van de huurperiode. In alle andere gevallen is de restitutie als volgt:
– 14 of meer dagen voor aanvang van de huurperiode: 50%
– 14 tot 7 dagen voor aanvang van de huurperiode: 30%
– 7 tot 3 dagen voor de Huurperiode: 10%
– 3 dagen of korter voor de Huurperiode: geen terugbetaling
U krijgt de reeds betaalde huurprijs binnen 7 dagen teruggestort.

U kunt bij ons per gehuurd item een zogeheten Verhuurgarantie afsluiten. Als u met ons voor een item een garantiedekking bent overeengekomen, bent u voor het betreffende item;

 1. geen schadevergoeding verschuldigd bij diefstal, als u de sleutel van het Gehuurde kunt tonen en aangifte doet bij de gemeente waarin de diefstal heeft plaatsgevonden.
 2. geen schadevergoeding verschuldigd bij schade aan het Gehuurde, tenzij de schade is veroorzaakt door oneigenlijk gebruik van het Gehuurde;
 3. geen kosten verschuldigd bij annulering tot 7 dagen voor aanvang van de huurperiode;

In geval van diefstal of verlies van het Gehuurde moet u hiervan direct melding doen aan ons. Tevens moet u hiervan aangifte doen bij de politie van de gemeente waarin het voorgeval zich heeft voorgedaan.

In geval van diefstal of verlies stellen we de directe schade gelijk aan de dagwaarde van het Gehuurde. In dat geval dient u dus de dagwaarde van het Gehuurde te vergoeden. De huurprijs daarbij niet inbegrepen. U kunt bij ons ook tegen betaling de Verhuurgarantie kiezen om kosten bij diefstal en meer uit te sluiten.

 1. geen schadevergoeding verschuldigd bij diefstal, als u de sleutel van het Gehuurde kunt tonen en aangifte doet bij de gemeente waarin de diefstal heeft plaatsgevonden. U dient wel aangifte te doen bij de politie.
 2. geen schadevergoeding verschuldigd bij schade aan het Gehuurde, tenzij de schade is veroorzaakt door oneigenlijk gebruik van het Gehuurde;
 3. geen kosten verschuldigd bij annulering tot 7 dagen voor aanvang van de huurperiode;

Hoewel wij dat in de meeste gevallen niet doen zijn wij gerechtigd om borg te vragen en het personeel kan u daarom verzoeken. Borg voor stads/kinderfiets 100 euro, e-bike/tandem/bakfiets 150 euro, e-bakfiets en speciale fietsen 200 euro.

Ook kunnen wij u vragen om u te legitimeren.

Wij hebben speciale tarieven voor grotere groepen. Bel of mail ons voor meer informatie of prijsopgave. Ook kunnen wij grotere aantallen fietsen bezorgen bij evenementen.

De meeste fietsen van Lemonbike zijn nieuw aangeschaft in 2020. De Citybike en E-bike van Giant zijn de luxere modellen met vering en 7 versnellingen. De e-bike heeft een extra zware accu voor meer actieradius. De andere merken die wij voeren zijn Batavus, Gazelle, Loekie, Van Raam, Huka, Dolly bakfiets.

Wij hebben in ons assortiment een Gazelle bakfiets met opvouwbare bak voor ruimtebesparing bij stalling. Hierin passen twee kleine kinderen en nog bagage. Dat geldt ook voor de elektrische bakfiets van Bakfiets.nl en de Dolly bakfiets. Ook beschikken wij over een elektrische bakfiets om een hond te kunnen meenemen. Hiervoor is ook een korf of bench beschikbaar.

Vervelend als u onbedoeld stil komt te staan. Bel ons en wij komen zo snel mogelijk naar u toe om u te helpen of om de fiets om te wisselen. 085-4006001

Ook dat is mogelijk bij Lemonbike, mits voorradig. Vanaf 14 uur geldt een aangepaste prijs.

Heerlijk fietsen in de avond? U kunt de fietsen de volgende ochtend terugbrengen vóór 9.30 uur. Extra kosten 5 euro voor een standaard fiets en 10 euro voor overige fietsen. U kunt dit in de shop aanvragen bij het ophalen van de fietsen. Bij e-bikes dient de accu ‘s nachts opgeladen te worden.

Wij beschermen uw persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U kunt voor meer informatie onze Privacy Statement raadplegen (nog in bewerking).

Wij verkopen onze jong gebruikte fietsen na een of enkele seizoenen tegen zeer scherpe prijzen. Vraag ernaar in onze shop.