FAQ

Informatie en Veelgestelde vragen

Online boeken zorgt ervoor dat u zeker bent van een goede fiets tijdens u verblijf. Het voorkomt wachttijden bij het ophalen omdat wij al uw gegevens al in het systeem hebben staan. Betalen is gemakkelijk online mogelijk op de website, waardoor u de fiets direct kunt meenemen. 

 • De huurperiode varieert van 09.00 uur tot 18.00 uur in het hoogseizoen, tot 10.00 uur tot 17.00 uur in het laagseizoen.
 • Legitimatie verplicht.
 • Wij zijn gerechtigd om een borg te vragen.
 • U wordt geacht de fiets in goede staat te hebben ontvangen.
 • De huurder zal zorgvuldig omgaan met het gehuurde.
 • De fiets moet altijd en (met bijgeleverde ketting) op slot gezet worden.
 • Het is verboden met de fiets op het strand te komen.
 • Maximaal één persoon per fiets of twee op een tandem. Kinderen voor- of achterop in een kinderzitje.
 • De huurder is aansprakelijk voor schade aan het gehuurde, tenzij verhuurgarantie als optie is gekozen.
 • De huurder is zelf wettelijk aansprakelijk voor de schade aan derden toegebracht.
 • Bij verlies van de fietssleutel zal € 10.00 in rekening worden gebracht.
 • Gereserveerde fietsen staan tot 11.00 uur voor u klaar, tenzij er vooruit betaald is.
 • Bij te late inlevering zich wij gerechtigd een extra volle daghuur in rekening brengen.
 • Bij diefstal wordt de dagwaarde in rekening gebracht, de huurprijs niet inbegrepen.
 • Het gebruik van de fiets is op eigen risico.
 • U wordt geacht bekend te zijn met de huurvoorwaarden.

U kunt bij ons per gehuurd item een zogeheten Verhuurgarantie afsluiten. Als u met ons voor een item de verhuurgaranatie heeft gekozen (garantiedekking), bent u verzekerd voor de volgende punten: 

 1. geen schadevergoeding verschuldigd bij diefstal, als u de sleutel van het Gehuurde kunt tonen en aangifte doet bij de gemeente waarin de diefstal heeft plaatsgevonden.
 2. geen schadevergoeding verschuldigd bij schade aan het Gehuurde, tenzij de schade is veroorzaakt door oneigenlijk gebruik van het Gehuurde;
 3. geen huurkosten verschuldigd bij annulering tot 2 dagen (48 uur) voor aanvang van de huurperiode;

U kunt bij ons een Verhuurgarantie afsluiten die recht geeft op 100% restitutie van de huurprijs (exclusief de verhuurgarantie) of verplaatsing van de reservering tot 2 dagen (48 uur) voor aanvang van de huurperiode.

Zonder verhuurgarantie zijn de voorwaarden als volgt:
– 100% restitutie tot 30 dagen voor aanvang van de huurperiode;
– 50% restitutie tot 7 dagen voor aanvang van de huurperiode. 

U krijgt de reeds betaalde huurprijs exclusief verhuurgarantie binnen 7 dagen teruggestort.

Hoewel wij dat in de meeste gevallen niet doen zijn wij gerechtigd om borg te vragen. Borg voor stads/kinderfiets 100 euro, e-bike/tandem/bakfiets 150 euro, e-bakfiets en speciale fietsen 200 euro.

Ook kunnen wij u vragen om u te legitimeren.

De fiets is niet automatisch verzekerd. Je kunt een “verzekering” (Verhuurgarantie) tegen diefstal en schade afsluiten bij het huren van een fiets. 

In geval van diefstal of verlies van het Gehuurde (de fiets) moet u hiervan direct melding doen aan ons. Tevens moet u hiervan aangifte doen bij de politie van de gemeente waarin het voorgeval zich heeft voorgedaan.

In geval van diefstal of verlies stellen we de directe schade gelijk aan de dagwaarde van het Gehuurde. In dat geval dient u dus de dagwaarde van het Gehuurde te vergoeden. De huurprijs daarbij niet inbegrepen.

U kunt bij ons tegen betaling de Verhuurgarantie kiezen om kosten bij diefstal en meer uit te sluiten.

Graag zorgeloos op weg met een tour guide? Stuur een email naar info@lemonbike.nl met de gewenste datum, tijd en aantal personen. Dan gaan wij voor u kijken wat mogelijk is. 

Vervelend als u onbedoeld stil komt te staan. Bel ons op 085-4001006 en wij helpen u bij de beste oplossing. Alleen telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden (09:00 – 18:00).

Maximale reisafstand voor pech onderweg – 30km vanaf Noordwijk.

Kleine reparaties of lekke band kunnen bij een locale fietsenwinkel hersteld worden op kosten van Lemonbike – bijvoorbeeld als u in Zandvoort of Scheveningen bent.

Heerlijk fietsen in de avond? U kunt de fietsen de volgende ochtend terugbrengen vóór 9.30 uur. Extra kosten 3 euro voor een standaard fiets en 6 euro voor elektrische fietsen. U kunt dit online boeken of in de shop aanvragen bij het ophalen van de fietsen.

Bij elektrische fietsen dient de accu ‘s nachts opgeladen te worden. Als dit niet het geval is brengen wij een extra daghuur in rekening.

Bij vragen over de verlengde daghuur kunt u contact met ons opnemen. 

De fietsen kunnen bezorgd worden bij het vakantie-adres of hotel. We bezorgen (brengen en ophalen) uw fiets(en) voor €15 euro in de regio Noordwijk – Noordwijkerhout – Katwijk. Vanaf 5 dagen huren bezorgen we gratis op uw vakantie-adres. 

In overleg kunnen we ook buiten de regio bezorgen, hierover kan contact opgenomen per mail. Kosten zijn afhankelijk van de afstand. 

Wij hebben speciale tarieven voor grotere groepen. Bel of mail ons voor meer informatie of prijsopgave. Ook kunnen wij grotere aantallen fietsen bezorgen bij evenementen.

Wij hebben in ons assortiment een Gazelle bakfiets met opvouwbare bak voor ruimtebesparing bij stalling. Hierin passen twee kleine kinderen en nog bagage. Dat geldt ook voor de elektrische bakfiets van Bakfiets.nl en de Dolly bakfiets. Ook beschikken wij over een elektrische bakfiets om een hond te kunnen meenemen. Hiervoor is ook een korf of bench beschikbaar.

Wij verkopen onze jong gebruikte fietsen na een of enkele seizoenen tegen zeer scherpe prijzen. Vraag ernaar in onze shop of kijk op www.tweedehandsfietsshop.nl 

De meeste fietsen van Lemonbike zijn nieuw aangeschaft in 2020. De Citybike en E-bike van Giant zijn de luxere modellen met vering en 7 versnellingen. De e-bike heeft een extra zware accu voor meer actieradius. De andere merken die wij voeren zijn Batavus, Gazelle, Loekie, Van Raam, Huka en Dolly bakfiets.

Wij beschermen uw persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Zodra je onze website lemonbike.nl bezoekt of contact met ons opneemt, ontvangen we informatie over jou. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we met die informatie doen. We gaan altijd zorgvuldig met je informatie om en slaan die veilig op. Heb je vragen of wil je weten welke informatie we van je hebben, neem dan contact op met ons. We kunnen deze privacyverklaring aanpassen als we dat nodig vinden. We raden je daarom aan om deze privacyverklaring regelmatig te bekijken, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent. Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 28 december 2023.

 

Inhoudsopgave: