Space Expo bij ESA

Alles te weten willen komen over de ruimte? Dat doe je bij Space Expo. Dit is het officiële bezoekerscentrum van ESA ESTEC. Je vindt het ruimtevaartmuseum vlak achter de zee en de duinen en op het terrein van de ESA in Noordwijk!

Bezoekers die Space Expo binnenkomen maken een spannende ontdekkingstocht door het heelal. Zo kun je een echte meteoriet aanraken, een waterstofraket lanceren of springen op de maan. Ook is er een tentoonstelling met 100 voorwerpen die echt in de ruimte zijn geweest, zoals de originele Soyuz capsule van André Kuipers. Door de jaren heen is de collectie uitgebreid met prachtige permanente pronkstukken. Daarnaast is er veel aandacht voor de geschiedenis van ruimtevaart én kun je lopen door een model van het International Space Station (ISS). Favoriet bij veel bezoekers is de levensgrote maquette van de Maanlanding.

Bezoekers krijgen bij Space Expo antwoord op vragen als: Hoe werkt zwaartekracht ? Wat is een zwart gat ? Welke functie hebben satellieten? Hoe slaapt, eet en leeft een astronaut?

In weekenden en tijdens schoolvakanties kun je op excursie naar ESA ESTEC met de Space Shuttle.

Tijdens schoolvakanties zijn er altijd leuke programma’s en activiteiten.

Vanuit Noordwijk ga je vanaf het einde van de Koningin Astrid boulevard het fietspad op en door de duinen richting Katwijk: reistijd op de fiets circa 20 minuten.

https://www.noordwijk.info/nl/locatie-overzicht/595022058/space-expo