Strandrolstoelen en Strandrups

Om het strand beter toegankelijk te maken voor mensen met een functiebeperking zijn er het gehele jaar door strandrolstoelen kosteloos beschikbaar. Van april tot september kunnen deze rolstoelen bij diverse strandpaviljoens gehaald worden. Onder andere bij:

  • Alexander Beach (Noordwijk) 
  • De koele Costa (Noordwijk)
  • De Zeespiegel (Duindamse slag)
  • Nederzandt (Noordwijkerhout)
  • Voor Katwijk kunt u op op de site kijken
Gedurende de winterperiode zijn deze strandrolstoelen te reserveren bij de heer C. Imthorn 0620431118. 

Nabij de strandafgangen zijn ook invalidenparkeerplaatsen beschikbaar.

De strandrollators zijn geheel van kunststof. Door de zachte en brede luchtbanden zijn deze uitermate geschikt voor het zandstrand. Bovendien zijn ze bestand tegen zeewater zodat u er een klein stukje mee het water in kunt rijden.

 

Naast de strandrolstoelen is er ook nog de strandrups. Stichting Outdoor4Disabled zorgt ervoor dat ook mensen met een lichamelijke beperking en ouderen die slecht ter been zijn kunnen genieten van het strand. Zij doen dit door strandritten te organiseren met Strandrups De Vrijbuiten. Deze is speciaal ontwikkeld voor mensen met een lichamelijke beperking. 

In afwachting van nieuwe ontwikkelingen m.b.t. de Strandrups zijn onderstaande gegevens onder voorbehoud
“Voor mensen met een beperking worden door Stichting Outdoor4disabled strandritten langs de vloedlijn georganiseerd. Ritten zijn mogelijk op maandagen, dinsdagen en donderdagen. Een rit duurt ongeveer een uur. Per rit kunnen acht personen die zelf kunnen lopen of vijf rolstoelen mee.”

Voor prijsinformatie of voor het reserveren van een rit belt u naar 0646372208 of kijkt u op de site